onmisbare seo tips

5 onmisbare SEO tips voor Makelaars

Waar een aantal jaar geleden huizenkopers nog rondreden in woonwijken en woningen bekeken in kranten, zoekt het gros van de mensen woningen tegenwoordig op hun via smartphone, tablet of pc. Het is als makelaar belangrijker dan ooit om goed zichtbaar te zijn in de zoekmachines. In dit eerste blog voor makelaars gaan we in op 5 belangrijke SEO factoren, zodat een woningzoekende bij jou terecht komt.

1) Maak gebruik van gestructureerde data

Gestructureerde data. Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar ook voor makelaars wordt het steeds belangrijker.

Je kunt het zien als post-its die over belangrijke elementen van je website geplakt worden. Op deze manier kun je Google vertellen wie je bent, welke diensten je levert, waar je bedrijf gevestigd is, maar ook: wat de relatie is tussen bijvoorbeeld jou als persoon en het bedrijf waar je werkt of waar je eigenaar van bent.

Doormiddel van deze post-its geef je zoekmachines als het ware op een presenteerblaadje wie je bent en wat je precies doet. Je hebt nu, maar zeker in de toekomst, meer kans dat je bij relevante zoekopdrachten getoond wordt. Een leuke bonus is dat je met gestructureerde data kans maakt op een visueel aangekleed zoekresultaat, met bijvoorbeeld sterwaarderingen. Hierdoor zal je nog meer opvallen in Google en zullen bezoekers eerder geneigd zijn om op jouw resultaat te klikken.

Wanneer je op lokale termen wilt scoren (met name op woningen uit je eigen regio) is het van belang dat de contact-informatie op je website is voorzien van gestructureerde data. Naast je eigen contact informatie, is het ook aan te raden om alle woningen te voorzien van gestructureerde data.

Veel mensen zoeken immers naar informatie over huizen die te koop zijn in een bepaalde straat. Met de juiste gestructureerde data zal Google je pagina beter kunnen begrijpen en hoger in de zoekresultaten tonen.RealEstateAgent schema.orgRealEstateAgent schema.org

2) Zoekwoorden en website indeling

Een groot gedeelte van je potentiële klanten zullen zoeken op lokale termen als:

Makelaar Utrecht, huis te koop utrecht, koopwoning utrecht, woningen utrecht, woningaanbod utrechtSEO tips voor makelaarsZoekwoorden makelaars

Naast deze lokale termen wordt er ook gezocht op straatnamen en huisnummers.

Zorg ervoor dat je website hier goed op wordt ingericht en deel je website in doormiddel van overzichtelijke categorieën en url’s zoals -> provincie -> stad -> buurt -> straat. Op deze manier zal Google je website beter begrijpen.

3) Unieke content en zichtbaarheid

Veel makelaars tonen hun aanbod op drukbezochte websites als funda.nl, maar doen hiermee hun eigen site te kort. Vaak zie je dat woningen worden ingeladen via iframe constructies, of dat dezelfde teksten van woningen op tientallen andere websites worden gebruikt. Google zal iframes niet kunnen uitlezen en met “duplicated content” zul je de oorlog ook niet winnen. Veel makelaar websites hebben dan ook weinig tot geen unieke content.

Met name specifieke woning (aanbod) pagina’s zullen vaak van lage kwaliteit zijn. Maak je gebruik van WordPress? Maak dan gebruik van een van onze makelaars koppelingen. Hiermee zorg je ervoor dat geplaatste woningen binnen jouw CRM ook op je eigen website geplaatst worden en daarbij beschikken over de juiste / SEO geoptimaliseerde structuur. Daarnaast blijf je de mogelijkheid houden om eigen unieke content te schrijven over je geplaatste woningen.Unieke content woningenUnieke content woningen

Schrijf niet alleen content over de woning, maar denk vanuit het perspectief van de woningzoekende. Maak je website een ware informatiebron! Is de buurt geschikt voor kinderen? Wat is het gemiddelde inkomen in de buurt? Zijn er scholen in de buurt? Is het een veilige buurt? Zijn er stations in de buurt? Etc.

Naast dat je meerwaarde creëert voor de woningzoekende, bestaat je website uit veel meer unieke content, waarmee je vervolgens weer hoger gaat scoren in de zoekmachines.

Lees het artikel hier verder.

Leave a Comment

Your email address will not be published.